Advertisement

Homes

This Goan villa designed by Studio Wodehouse oozes an old-world charm that you can’t help but fall in love with

SEP 25, 2020 | By Krisha Godani
A Gulmohar Lane dining set is in place in the open-plan lounge
A quaint gazebo is set against the pool to enjoy the sunny outdoors
Bird baths sourced from an antique collector are turned into marble sinks in the master bathroom. These are placed on a custom counter that uses Alaska white marble from Adenwala
The master suite houses a vintage, four-poster bed with a charming headboard
Upholstery from Cottons and Satins is used in the guest bedroom with pops of ochre characterising the space
A nautical-themed Rug Republic piece sets the mood for this Goan holiday home
Accessories from Zufolo, Isprava and Fabindia adorn the dining area, where a Gulmohar Lane set plays a pivotal role
A free standing bathtub is placed against a Juliet balcony in the master bathroom
Double-stepped arched windows allow natural light to stream into this bedroom

Studio Wodehouse’s founder Shonali Mahajan has created a Mediterranean dream in the middle of Goa! Nestled in the gated gated community of Fonteira Vaddo by Isprava, this 3,000 sq ft abode is quaint yet luxurious and features a neutral palette and subdued colours in keeping with the client’s wishes. “It’s always a pleasure to work when a client knows what they want because it gives us a good framework with which to get started,” adds Mahajan.

Following a path through a vast green garden, one enters the villa into a small hallway with the kitchen and utility room to the right, the staircase and powder bathroom to the left, and a minimalist living and dining area upfront. Vaulted ceiling and double-stepped arched windows characterise the space allowing natural light to brighten up the room. 

The abode is done up in soft, neutral tones, accentuated by objects and upholstery in complementing shades of blue. We love that the living room is positioned such that on its right, it opens out to the pool and backyard with a gazebo, while it connects to a bedroom with ensuite facilities on the left.

Neutral shades are layered with wooden textures in this bedroom

Upstairs, on the landing, is a small alcove study with a distressed table. The corridor leads to the left, where a master suite, guest bedroom and terrace are accessed. In the master boudoir is a four-poster bed, a walk-in wardrobe as well as an expansive marble bathroom with double sink vanity and a free-standing bathtub against a Juliet balcony.

This wooden chair from Isprava and Gulmohar Lane present quite an idyllic corner

The guest bedroom houses a wonderful reading corner with an armchair with dragonfly motifs. Pops of ochre in the headboard offsets the neutral palette of the space. While the ensuite bathroom receives ample daylight, the terrace is the best place for it. In fact, this section features an open bar counter for up to eight people, making it the perfect spot for a relaxing evening with family and friends.

Glints of antique gold seen in some pieces lend the space a natural elegance

Blue, white, grey and cream hues are layered with natural textures such as jute, rope, and glints of antique gold to give the space a natural elegance. This villa paints a perfect picture for a second home, where the voice drops to a whisper and stress levels disappear. Where one can take an afternoon nap with filtered natural light effusing the air with a lazy, dreamy quality, and where the outside blends with the inside, giving a sense of airy lightness,” concludes Mahajan.