Advertisement

Homes

This Ahmedabad apartment by Adhwa Architecture Interiors boasts material interplay with pastel hues

JAN 5, 2021 | By Saloni Rege
An expansive view can be enjoyed from the home's communal spaces; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala
The spacious dining area receives an abundance of natural light; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala
The bed and cantilevered side table are seen against a brass inlay backdrop; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala
Partial view of the living room and balcony; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala
Near the dining area is a console that holds artefacts; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala
Pastel pink sofa chairs act as elegant partitions to the living and dining zones; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala
An upright fabric headboard is seen in one of the four bedrooms; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala
Detail of the wooden furnished centre table and statement vase; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

Witness cohesive subtle spaces at this 3,500 sq ft in Ahmedabad‘s Parkview Apartment. The four bedroom residence is designed by Ankita Jain and Dhwanil Patel of ADHWA architecture.interiors such that it remains bathed in natural daylight to exude a warm and welcoming vibe.

“The design brief was simple. The young family wished for a low maintenance aesthetic coupled with element of simplicity,” share Jain and Patel.

So, the living room is given a sociable setting. It is crafted with a blend of handmade wooden furniture and pastel tones. Open shelves are supported by brass accents and occupied by the homeowner’s prized possessions.

A soft pink hue adds visual lightness to the muted living room with teak panelling; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

Alongside the living zone is a dining area, which is cosy in appeal and dominated by a wood-finished dining table with a white marble top. It is paired with sleek and comfy seaters, a pendant lamp, tabletop accessories and planters.

The dining area sees a chic interplay of materials; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

Both the living and dining areas include a combination of standalone false-ceilings with engraved lights to maintain a minimal aesthetic. The walls are highlighted by a grey textured stucco finish against which the wooden furniture stands out.

Another view of the dining table’s natural wood legs and Kalesinterflex porcelain slab; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

The living and dining zones open out to a balcony, from where the homeowners can take in scenic views of Ahmedabad city. Splashes of green are set against an exposed concrete backdrop here and coupled with outdoor furniture pieces as well as a modish wooden swing.

View of the balcony from the dining zone; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

The guest bedroom aligns itself with the theme of the apartment and is designed to be a sight for sore eyes. It is dressed in muted tones of beige and grey, and the walls are given basic finishes and embellished with metal shelves.

A study area with a shelving unit is setup in the kid’s earthy hued bedroom; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

A ledge seating arrangement is conceptualised to have storage below it. This is placed adjacent to the window, making way for a cosy nook to relax in or read and unwind beside green planters that promise to offer a breather.

A ledge seating arrangement is planned with inbuilt storage space in the master bedroom; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

The side tables are wall mounted and moulded into continuous furniture pieces. Headboards are snug and simple. Instead of back panelling, the headboard offsets a wall finished in white paint and brass inlay.

The grey and pink palette of the home continues on in this master boudoir; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

The master bedroom is crafted in similar neutral tones as the entire apartment. Adding a chirpy vibe to the room is a splash of pastel blue through soft furnishings and wall finishes.

The ledge seating extends to become the TV unit, separated by a light elemental screen; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala

“As the homeowners have a young child, we were careful to avoid any sharp, metallic edges and unnecessary extra detailing or even heavy wall panelling,” conclude the duo behind the practice.

Detail of the dining table and accessories seen on it; Styling by Saniya Tadha; Photographs by Ishita Sitwala