Get Inspired

Ekta Khanna designs a luxury farmhouse in Delhi, replete with elegant interiors and verdant views

JAN 7, 2020 | By Vedika Nair
Verdant views and natural daylight can be enjoyed from this bedroom
The dining area is a coral hued space with a pop of floral motifs
The spacious lounge is a place for friends and family to gather
A cosy seating area
A pop of colour offsets the subdued palette in this bedroom

The Plaza Farmhouse is nestled in Chattarpur, New Delhi. The 16,000 sq ft property is designed by Delhi based design firm StudioCode, while the interiors have been designed by Ekta Khanna Design Studio. The luxe property is the perfect getaway from the city bustle with its opulent decor and lush furnishings.

Designed to cater to each member’s needs, the home is connected by a common, naturally lit corridor with tall glazed windows on both sides. The circulation is planned such that the house doesn’t reveal itself completely, but unfolds slowly as one meanders through the corridor. The abode hosts a range of vintage furniture that has been revamped and juxtaposed with Pichwais and artefacts.

The dining area is done up in coral shades
Adjacent to the dining area is a bar with a quirky backdrop
The lounge overlooks lush lawns

The interiors boast ample use of colours, textures, wallpapers and natural stones. Various areas of the home cater to social gatherings and the first level of the house hosts amenities like guest rooms and a gym. The private block of the farmhouse has individual lounges, bedrooms, washrooms and kitchens.

A full heighted console with a tessellated backdrop 
The floral theme continues in one of the master bedrooms in the home

As we linger through the living and dining areas, a random grid pattern is formed on the floor with Belgian black marble with Statuario bands. The room features modern seating in shades of beige, yellow and blush pink along with coffee tables in wood, metal and glass.

The main staircase is decorated in a combination of black and white marble, taking inspiration from piano keys. A linear brick-red painted panel at the landing makes a bold backdrop for a beautiful Pichwai painting. The culinary station for the sons has patterned black and white floors and subway tiles on the walls as a colour contrast to the monotone floors, while the main kitchen has Moroccan tiled dado and dark flooring, the bathrooms are done up in Italian marble, with metallic accents adding to the luxury quotient of the space.