Left: The Pierre Jeanneret chairs are from Essajees are paired with a terrazzo table from Conkreate. Man Made Carpets and Fab India rugs complete the look of the space; Right: A breakout area created on the mezzanine for everyone in the studio

Left: Piyush’s desk has an aircraft sculpture and a rustic, suspended table clock from The Flame Store in Goa; Right: Shelves with eclectic curios and planters

Left: Piyush’s desk with a visual cork board and vivid planters hanging; Right: desk holds a miniature atomium replica from Belgium

Left: Seating space within the studio; Right: Keeping in tune with the fresh vibe of the space, hanging planters decorate the lounging area of the studio

Priyanka and Piyush Mehra of PS Design; Photography by Pulkit Sehgal

Inside the charming workspace of the dynamic duo of PS Design

by Meenakshi Shankar Nov 22, 2018 Tucked away in a suburb of Mumbai lies an eclectic studio, a wonderful reflection of the principal architects of PS Design, Priyanka and Piyush Mehra’s design philosophy, ‘Life is in the details’. About the space, Priyanka says, “The entrance is brought to life around the concept of Wabi Sabi – leaving  materials in their natural, unfinished form.”

The Studio
The original property was a 40-year-old bungalow that was compartmentalised and lacking in texture. It was a challenge for the young designers to transform the place into a canvas that would reflect in their design philosophy.

The Design Approach
The 1200 sq ft studio is a journey that unfolds into interesting nooks and corners. Walls were knocked down to create a free-flowing space that encourages interaction and design discussion amongst its designers. Vintage details and modern pieces together work their magic to create an atelier with a classic contemporary vibe. Big windows were added to create that extra element of drama.

The Material Play
One sees an effortless marriage of materials in their unfinished form – slate, wood planks, hand plastered walls, brick and terrazzo, all of which come together to form a space that is rustic and natural. Pops of colour throughout make it lively. Blurring the lines, potted plants infuse the studio with life and elevate it to a tropical backdrop. 

Priyanka and Piyush Mehra of PS Design; Photography by Pulkit Sehgal