Inspired by commonly used Indian materials, the WeWork design team incorporated wood, steel and marble into each space to create the perfect marriage of Indian opulence and the contemporary WeWork aesthetic

Earthy greens and rich maroon hues accompany the minimalistic décor to add warmth to the expansive communal space

WeWork mix of hot desks and private offices, which are designed around a striking 5-story communal atrium.

The space features a video wall and LED light structures,

Left: Magenta, blue and purple neon LED fixtures are paired with pieces by local streets artists, creating a visually stimulating environment for members; Right: Individual workspace

The custom artwork lining the walls of Galaxy is the result of a collaboration between WeWork and St+Art India Foundation, a non-profit working to make art more accessible to a wider audience by taking it out of conventional galleries and embedding it into shared spaces

WeWork's first flagship space in Bengaluru will make you want to quit your job

by Rochelle Pinto Jun 08, 2018 Honest question: does your office building have a rooftop pool where you can cool off after a hectic day of boardroom negotiations? How about a terrace gym to ensure you don’t skip leg day just because your meeting ran late? Yeah, we thought so. The spanking new WeWork flagship in Bengaluru will make you entertain serious thoughts about quitting. Who needs a corner office when you have landscaped gardens and a wellness room with a view?

Designed to cater to the whizkids of India’s Silicon Valley, the global co-working behemoth’s first Indian flagship (they have similar spaces in London, New York and Los Angeles) has been constructed on the site of the historic Galaxy theatre. The building is designed to facilitate ease of movement and open communication, so expect hot desks and private workplaces as has become the norm with the rise of co-working spaces. But you can just as easily carry your laptop downstairs to the 5-storey high atrium which offers stadium style seating. While the atrium’s amphitheatre design was conceptualised to host events, you could also celebrate your start-up’s successful launch at any of the two event spaces located in the wings of the atrium., which come equipped with projectors and sound systems.

The colour palette is deliberately vibrant — greens and maroon colour blocking help segregate spaces, while the walls work as a canvas for street art courtesy local artists brought in by St.Art India Foundation to create maximum visual stimulation.

So, ready to hand in your resignation yet?    

The custom artwork lining the walls of Galaxy is the result of a collaboration between WeWork and St+Art India Foundation, a non-profit working to make art more accessible to a wider audience by taking it out of conventional galleries and embedding it into shared spaces