Spread across two oors, Sunrise Garden is decorated with illustrations inspired from the award-winning animated movie Ratatouille

The lower level is furnished with sturdy wooden benches, vibrant couches, sleek metal chairs and bar stools

Staircase leading to the mezzanine level with cement finished walls

Photography by Shamanth Patil J ; The deep-blue upholstered couch adds a dash of vibrance to the minimalistic space

M9 Design Studio mixes textures and graphics to achieve an informal, minimalistic atmosphere for this Bengaluru-based restaurant

by Nitija Shastri Sep 20, 2019 Borrowing from its location in the city’s manufacturing hub Peenya, Sunrise Garden is conceptualised as a casual eatery with an industrial vibe. Designed by Bengaluru-based architect Nischal Abhaykumar and Jesal Pathak of M9 Design Studio, the restaurant features an open-plan dining space inside along with an alfresco section. The spartan interiors are done up with walls clad in aluminium panels, wooden plinths, indoor plants and patterned tiles. Furnishings comprise sturdy wooden tables that complement the tufted couches, elongated benches and angular chairs. To compensate for the lack of natural light in the rear, a grid of protruding LED lights adorns the ceiling. Outside, tables and chairs surround lush patches of green, allowing you to enjoy uninterrupted nature alongside your meal. The restaurant is a perfect example of M9’s design philosophy — sophisticated treatment of material and colour with graphic design. About the playful illustrations that abound, architect Abhaykumar shares, “Parallels to Gusteau’s restaurant in the Hollywood animated movie Ratatouille have been drawn. We recreated iconic scenes of Remy, the rat chef, guiding Linguini in the form of vinyl graphics on the cement- nished walls.”

Photography by Shamanth Patil J ; The deep-blue upholstered couch adds a dash of vibrance to the minimalistic space