The living room

The partition between the living area and the foyer

The foyer

Left: Entrance to the dining room ; Right: The living area is visible through the archway

The dining space

The dining space

The kitchen

The master suite

Left: The son's room ; Right: The daughter's room

The living room

Interior details

The living room through the foyer archway

The master bathroom

The dining room

A couch in the living room

With uninterrupted views of the sea, this Kochi apartment is a mix of quirky interiors and beachy elements

by Vedika Nair Feb 06, 2020 Amongst the high rise homes dotting Kochi’s Marine Drive is Neptune 3051 designed by 1leapingfrogstudio’s Aatira Zacharias and Bhyrav B.R. The view is the focal point, the design for this home was imagined as a fun and free-flowing space that posed as the perfect holiday home for the Dubai based family.

For the owners to disconnect from the world, the interiors are designed to look minimal and playful. Circular arches and soft curves flow throughout the home keeping things fluid. Upon entering the home, the foyer is hugged by a screening element, lending privacy to the spaces beyond, while a framed arch directs you to the living area. Seen in the foyer is a refurbished cane sofa, complemented by two signature chairs, a side table and newspaper stand, all made using cane. Entering the archway we step into the long living area, that faces the fourth bedroom turned dining space. Set against a blank wall with a single statement art piece, the room features two-seaters, a black cane armchair and a side table, with dainty hanging lights and rugged carpets. Taking inspiration from the water, the material palette is a refreshing blend of whites paired with shimmering walls in mint with mica chips, while beach wood accents and units add warmth and balance to the abode.

Featuring a custom made, curved Corian top table that folds to transform into a television unit, the dining space is decentralised. A day bed sits against a large window that allows for casual lazing or additional seating. A small prayer area is integrated into this space with beachwood cladding that forms an elegant backdrop. We’re introduced to the kitchen with a customised blue and beach wood kitchen top with a colourful dado through an arched glass door that visually connects you the dining space. Bridging the living spaces to the bedrooms is the corridor treated with mint walls and beachwood panelling lit up by strip lighting.

As we step into the elegant master suite with a view of the sea, the space houses a luggage rack that seamlessly merges into the built-in study unit with hanging lights. A dark wood four-poster bed sits against a pale mustard backdrop with side tables against a white panelled wall, that conceals the walk-in wardrobe. Moving further indoors, we step into the son’s blue-toned bedroom with an accent headboard wall and furnishings. The room is characterised by a bed, side tables and a unique chest of drawers with inlay work while the end to end custom mirror wardrobes reflect the balcony’s view. Finally, the daughter’s room is a compact blend of coral and white. With a bed, bench and side tables the room also has a custom fabric sandwich shutter wardrobe with locally sourced art on the wall. 

The living room through the foyer archway

The master bathroom

The dining room

A couch in the living room

aa
aa