The living room: The grey sofas were sourced from Red Blue and Yellow while the cushions from Surprise Home Linen. Facing the seaters is a custom made coffee table in leather finished granite. A Marin bicycle, which the owners stopped using after they migrated to India from London, is used as wall art. On the left is a window lined with artificial plants

In centre of the dining room is a specially fabricated table in teak wood with two wine black wine bottles kept on top. The custom chairs and pendant lights from Pepperfry.com lend a smart, clean look to the space. The art on the wall is a Picasso, from a gallery in Spain. The two doors on either side lead into the smaller bedrooms

Another view of the living room, overlooking the dining: The art on the right is by a Kolkata artist Sanjoy Bose. The spotlights in the kitchen were locally sourced

The master bedroom displays an island bed, custom made with teak wood and ply, covered with a white bedspread from Surprise Home Linen. A colourful rug from Rug Republic was mounted and framed on the wall as art. The wardrobes behind the bed are made of ply, finished with linseed oil and on their right is a dressing area with a custom stool

The master bathroom reveals pendant lighting and basin locally sourced with a custom mirror on the wall. To the left of the leather finished black granite cabinet is a door in teak wood finish with an installed fluted glass, which allows ample natural light to stream into the passage
Photographs courtesy Kunal Bhatia

Tastefully Simple: A quaint, space saving city home designed by We Design Studio

by Aditi Sharma Maheshwari Jan 28, 2016

Modest yet stylish, this spacious home peppered with interesting art displayed by its well travelled dwellers evokes peace and calm. Contemporary furniture and closets, wall accents, custom cosy corners and neutral toned interiors – a house like this is any busy professional’s dream home. Saahil Parikh and Nupur Shah of We Design Studio, in their latest project show us how they planned an aesthetically pleasing, space saving abode by combining two homes. 

Free Flowing Areas
The three bedroom apartment in Andheri West, Mumbai is a combination of two side-by-side smaller apartments – a double room space and a smaller one room area. When starting out, Saahil and Nupur deconstructed the original plan and built a new, more expansive home. To create more space, they replaced as many walls as they could with cabinets. 

To create a warm environment, a neutral palette was chosen with shades of white, grey and black; a pop of colour was added through the art and accessories. For the flooring, the designers used a lime grey matte flooring throughout the house and even in the master bathroom. 

The only drawback that the structure posed was it being landlocked, sans a beautiful view. “We created large windows, hid the view with white blinds and lined the ledges with artificial plants. This way we filled many areas with natural light, without having to make peace with the unappealing view outside,” concludes Saahil.  

Also read: Try a travel inspired living room theme

The master bathroom reveals pendant lighting and basin locally sourced with a custom mirror on the wall. To the left of the leather finished black granite cabinet is a door in teak wood finish with an installed fluted glass, which allows ample natural light to stream into the passage <br> Photographs courtesy Kunal Bhatia